Tunnetuksi vain muutamalla sanalla

Slogan, tunnetaan myös nimellä mainoslause tai lupaus, nostaa yrityksesi tunnettuuden uudelle tasolle. Yrityksesi voi olla kaikkien huulilla vain muutaman nerokkaan, hyvin valitun sanan ansiosta.

Kyse on viestinnällisestä elämyksestä, jonka ytimessä on luova konsepti eli näkökulman kiteyttävä iskevä slogan ja sitä tukeva visuaalinen ilme.

Mistä tunnistaa hyvän sloganin?

Toimiva slogan koskettaa aina tavalla tai toisella tunteeseen. Näin se herättää huomion, johdattaa tutustumaan aiheeseen tarkemmin, saa hyvälle mielelle, ja parhaimmillaan jää elämään ihmisten puheissa. Kautta aikojen turuilla ja toreilla on kuultu ihmisten käyttävän puheissaan sanontoja kuten ”Elämä on” tai ”Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa”.

Miten slogan suunnitellaan?

Luovuus ei ole jonkin täysin uuden keksimistä, vaan olemassa olevien asioiden yhdistämistä uudella tavalla. Konseptin suunnittelussa lähtökohta on aina asiakasyritys: tuotteet tai palvelut, arvot, ihmiset, viestinnän tavoitteet, tapa toimia ja yrityskulttuuri, vaikka toimipaikan osoite. Sitten siihen liitetään uudesta näkökulmasta jokin toinen asia.

Kun yritys on tuttu, mietitään minkä näkökulman siihen voi yhdistää. Tämä voi tulla muistista ja muistoista, ympäristöstä, ihan mistä vaan. Suunnittelutapoja on ehkä saman verran kuin suunnittelijoita, tässä muutama esimerkki:

1. Muistele menneisyyttä, kaiva sieltä jokin tapahtuma, ihminen, paikka minkä voit yhdistää näkökulmaan.

2. Mieti mitä jokin asia ei ole sen sijaan mitä se on.

3. Ajattele asiaa illalla kun menet nukkumaan, ja aamulla saattaa olla valmiina raikas tuore konsepti.

4. Käännä näkökulma ylösalaisin!

Edellä mainitusta esimerkki Bonden luomasta konseptista: Moottoriöljyä voidaan viestiä aiheilla laadukas, pitää koneen kunnossa, edullinen, viskositeetti kohdillaan, saatavana vain erikoisliikkeistä, nyt tarjouksessa…

Tai sitten sanotaan: Jos kone saisi valita.


Kaipaatko helppoutta, tehokkuutta ja viestinnällisiä elämyksiä?

Ota yhteyttä
antti.lehto@bonde.fi
0400 71 21 71