Ole läsnä!

Yrittäjä, oletko sosiaalisessa mediassa paikalla, mutta et läsnä? Näin teet positiivisen vaikutuksen somekanavissasi.

Moni meistä ajoittain syyllistyy olemaan jossakin tilanteessa paikalla, mutta ei kuitenkaan täysin havainnoi ja ole vuorovaikutuksissa ympäristöön. Näin voi kuvailla myös joidenkin yritysten toimintaa sosiaalisessa mediassa. Ota somesta kaikki hyöty irti olemalla läsnä ja aktiivinen – näillä vinkeillä luot yrityksestäsi lämpimän ja helposti lähestyttävän kuvan.

Vastaa viesteihin ja kommentteihin

Vastaa ja reagoi saamiisi kommentteihin. Anna vastaukset kysymyksiin, kiitä kehuista tai toivota tervetulleeksi. Muista lisäksi tykätä kommenteista.

Yksityisviestin lähettäminen on monelle sähköpostia tai soittoa mielekkäämpi ja helpompi tapa olla yhteydessä. Huolehdi siis, että vastaat yrityksellesi lähetettyihin yksityisviesteihin. Kannattaa säännöllisesti vilkaista myös kanavien yksityisviestien postilaatikot, sillä viestipyynnöt saattavat toisinaan jäädä huomaamatta. Viestit ja kommentit kannattaa tarkistaa ainakin kerran päivässä, jotta vastausaika ei veny liian pitkäksi.

Herätä keskustelua

Aktivoi seuraajiasi keskusteluun kysymällä heidän ajatuksia ja mielipiteitä: Kumman näistä sinä valitsisit? Mitä sinä toivoisit valikoimaamme?

Kysymyksiä voi laittaa syötejulkaisun yhteyteen tai tarinaan. Instagram esimerkiksi tarjoaa tarinaan laitettavia elementtejä kuten visa, kysely ja kysymykset, joiden avulla on helppo aktivoida seuraajia.

Jaa muiden sisältöä

Kun sinut merkitään tarinaan, saat jaettua sen helposti myös omaan tarinaasi. Facebookissa julkaisun voit jakaa omalle sivullesi oman kommentin kera, ja Instagramissa toisen käyttäjän syötejulkaisun pystyy jakamaan tarinaan.

Ole aloitteellinen

Yrityksen tilillä voi toimia aivan kuin henkilökohtaisellakin tilillä eli tykätä ja kommentoida muiden julkaisuja. Näin tilillesi saatetaan päätyä jonkun toisen tilin kautta. Mukavilla kommenteilla jaat lisäksi positiivista mieltä ja saatat innostaa kanssayrittäjäsi tekemään samaa.

Kuten muussakin viestinnässä, myös tässä kannattaa panostaa pitkäjänteisyyteen. Läsnäolon arvo on vaikeasti mitattavissa, mutta pienet asiat ja teot somessa voivat vaikuttaa yllättävänkin suuresti ihmisten mielikuvaan. Jos siis haluat heidän olevan kiinnostuneita sinusta ja yrityksestäsi, osoita sinä olevasi kiinnostunut heistä ja heidän mielipiteistään.


Kaipaatko helppoutta, tehokkuutta ja viestinnällisiä elämyksiä?

Ota yhteyttä
antti.lehto@bonde.fi
0400 71 21 71