Videosarjasta auton teippaukseksi – näin syntyi “Sehän on seLVIö!”

Euralaiselle LVI-alan toimijalle Vesi-Lammelalle on yhteistyön aikana tuotettu yhtenä sisältömuotona lyhyitä somevideoita. Syksyllä 2023 videoiden tekoa haluttiin jatkaa, mutta uudella idealla. Ajatuksena oli, että Vesi-Lammelan myymälässä työskentelevä Mika jakaa videoilla vinkkejä ihmisille.

Työnimi “Mikan mietteet” haluttiin vaihtaa omaperäisempään, ja joka ei henkilöityisi yhteen ihmiseen. Samalla heräsi idea suunnitella videosarjalle oma visuaalinen ilme.

Mikä nimi videosarjalle?

Sivistyssanakirjan mukaan selviö = itsestään selvä asia. BINGO! Mikan vinkit ovat hänelle itsestään selviä asioita, eli selviöitä, minkä takia hän jakaa omaa LVI-asioiden tietoisuutta muillekin. Lopulliseksi nimeksi tuli toteamus: Sehän on seLVIö!

Millainen kuvitus?

Koska sarjan nimi on toteamus, sopii kuvitukseksi ihminen, joka toteamuksen sanoo. Hahmosta ei haluttu kuitenkaan luoda liikaa Mikaa muistuttavaa, jotta hahmoa voidaan käyttää myös mahdollisesti muiden jakamissa vinkeissä. Näin hahmosta päätettiin luoda enemmän Mikaa muistuttava versio sekä yleisempi asentaja-versio.

Suunniteltu ilme ja sarjan nimi näkyvät Vesi-Lammelan somekanavissa jaettavissa videoissa, joita varten idea alunperin luotiin. Idea oli kuitenkin niin kovasti pidetty, että sitä on hyödynnetty lisäksi lehtimainoksessa ja jopa Vesi-Lammelan uuden auton teippauksessa.


Kaipaatko helppoutta, tehokkuutta
ja viestinnällisiä elämyksiä?