Haukkuvatko työntekijänne firmaanne?

Haukkuvatko työntekijänne firmaanne tuttavilleen illanvietossa tai lasten harrastuskentän reunalla? Onko teillä työvoimapula, rekryt päällä, mutta silti ei uusia tekijöitä tunnu löytyvän?

Vai fanittavatko ihmisenne toimintaanne, ja hehkuttavat sitä kaikille somessa, bileissä ja kaupan hedelmäosastolla?

Tuohon ensimmäiseen kysymykseen emme ehkä saa vastausta, ellemme satu kuulemaan huhuja tai jopa vahingossa itse osumaan paikalle. 

Mutta tuohon toiseen – fanittamiseen – voimme itse vaikuttaa!

Kaikki lähtee yrityksen sisältä – sisäisestä viestinnästä. Tai niinkuin me haluamme sitä kutsua: sisäisestä markkinoinnista

Sisäisen viestinnän (tai markkinoinnin) minimitasolla työntekijänne tietävät miksi yrityksenne on olemassa, miksi se on parempi kuin kilpailijansa ja mikä heidän roolinsa tässä kokonaisuudessa on. 

Valitettavasti kaikki firmat eivät yllä edes tälle minimitasolle. 

Seuraavalla tasolla osaajanne ovat ylpeitä omasta ja yhtiönne tekemisestä, mutta eivät välttämättä ihan tarkkaan tiedä mitä muilla osastoilla hääräävät kollegat oikein tekevät. Tämä vaikeuttaa orastavaa fanitusta, kun ei ole ihan varma mitä kaikkea putiikki puuhaa.

Tähän on onneksi helppoja lääkkeitä tarjolla. 

Kun tekijänne ymmärtävät yhtiönne hienouden, tietävät mitä kaikkea mahtavaa asiakkaillenne tarjoatte, ja näkevät itsellänsä ja firmallanne loistavan tulevaisuuden (yhdessä), aletaan puhua jo sitoutumisesta.

Tällaiset työntekijät puhuvat teistä hyvää sekä firmanne sisällä että ulkopuolella. He saattavat houkutella tuttujaan teille töihin ja vähän niinkuin vahingossa kehuvat meininkiänne, tuotteitanne ja jopa sinua!

Niin, sinua! Sinulla onkin nyt ratkaiseva rooli seuraavan askeleen ottamisessa. 

Voimme auttaa sinua kaikilla edellä mainituilla tasoilla, eikä se yleensä ole edes kovin vaikeaa tai kallista. 

Jos olet lukenut tähän asti, ymmärtänyt lukemasi ja jopa vähän nyökytellyt ollessasi samaa mieltä, olet ylittänyt jo vaikeimman vaiheen. Olet havahtunut ja oivaltanut jotain. 

Seuraava, helppo kohta onkin ottaa yhteystiedot ylös tuosta alta ja soitella suoraan meille päin. 

Kääritään yhdessä hihat ja tehdään työntekijöistänne fanejanne!

Tiesitkö, että…

Pyhäjärviseudulla sinua palvelee paikallisesti Pauliina Puputti, tukenaan koko Bonden tiimi, osaaminen, kokemus ja näkemys. Olemme auttaneet kymmeniä yrityksiä työnantajamielikuvan rakentamisessa sisäisen ja ulkoisen viestinnän keinoin. Autamme myös rekryviestinnässä ja -kampanjoissa. Voit lukea alempaa, miten olemme auttaneet mm. Raumasteria, McDonald’sia ja Logistikasta.

Haluaisimme kovasti palvella myös sinua!

Pauliina Puputti

Viestinnän asiantuntija

050 548 4956 pauliina.puputti@bonde.fi