Kiveen hakattu slogan

Rauman kaupungin omistaman Rauman Energia -konsernin laadukkaisiin palveluihin kuuluvat sähkönsiirto, sähköntuotanto, kaukolämpö ja valokuitu.

Lähtötilanne

Rauman Energialla oli tarve päivittää useampia viestintämateriaaleja modernimmaksi ja asiakaslähtöisemmäksi. Samalla heräsi ajatus REO-lyhenteen palauttamisesta viralliseen käyttöön.

Bonden ratkaisu

Bonde lähti yhdessä Rauman Energian kanssa suunnittelemaan, miten yhdistettäisiin modernisti virallinen nimi ja lempinimi REO. Nerokasta ja osuvaa Toimii.-slogania ei haluttu lähteä muuttamaan vaan päinvastoin vahvistamaan.

Uusi brändi-ilme rakentui on/off-napin symboliikasta. Samalla tavoin kuin on/off-nappi pitää laitteen päällä, Rauman Energia varmistaa, että Rauma pysyy päällä. Nimi, logo ja sukupolvet vaihtuvat, mutta REO:n tärkeä rooli pysyy – tehtävänä on varmistaa nyt ja tulevaisuudessa, että Rauma toimii. Brändiuudistuksen myötä lupaus on kiveen hakattu, kirjaimellisesti.

Lopputulos

Kiveen hakattu Toimii.-lupaus on vahva viesti niin Rauman Energian henkilöstölle kuin kaupunkilaisille. Ideasta syntyi myös jatkoideoita. Toimii.-lehdessä on nyt sisältösarja “Anna kiven kiertää” ja asiakastarinoissa reolainen ja asiakas antavat kivet eli lyövät nyrkit yhteen toimivan yhteistyön merkiksi.

Päivitetty brändi-ilme on moderni ja raikas. REO-tapetti on monipuolinen, helpottaen näin arjen viestintää. Kruununa logoanimaatio, jossa symboliikka on/off-nappiin tulee selkeästi ilmi.

Uusi brändi-ilme on juuri sitä, mitä kaipasimme. Visuaalinen ilme on nyt raikkaampi ja REO-lyhenne on jälleen virallisesti käytössä konsernin viestinnässä. Idea Toimii.-lupauksen hakkaamisesta kiveen oli aivan loistava. Niin vahva viestinnällinen teko, joka on poikinut lisää mielenkiintoisia ideoita viestintään.

Sami Seikola, Rauman Energia

Bonden on Rauman Energian apuna myös arjen viestinnässä, kuten sisällöntuotannossa, somemainonnassa ja graafisessa suunnittelussa.


Kaipaatko helppoutta, tehokkuutta ja viestinnällisiä elämyksiä?

Ota yhteyttä
antti.lehto@bonde.fi
0400 71 21 71