Luovat ideat ilmoille - viestinnän opiskelua käytännössä

Turun ammattikorkeakoulussa medianomiksi monimediajournalismin koulutuslinjalla opiskeleva Sanna Peräntie aloitti toukokuun alussa työharjoittelun Viestintäosakeyhtiö Bondessa.

– Monimediajournalismi sisältää mukavalla tavalla hieman kaikkea alaan liittyvää. Vaihtoehtona oli valita joko toimitustyö tai viestintä, ja valitsin niistä jälkimmäisen. Koen, että viestinnässä pääsee tekemään monipuolisemmin erilaisia projekteja ja toteuttamaan ideoitaan kuin toimitustyössä.

Sannalla on kokemusta seuraviestinnästä, sillä hänellä pyörähtää käyntiin kolmas kausi Pallo-Iirojen viestintätiimissä. Sanna on aina seurannut aktiivisesti urheilua, joten kyseinen pesti on ollut hänelle mielekäs.

– Ensimmäisellä kaudella pääasiassa kuvasin ottelut ja tein maalikoosteet. Pikkuhiljaa vastuu on kuitenkin kasvanut ja tällä hetkellä Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueen viestintä on kokonaan vastuullani. Hoidan siis otteluennakot ja -raportit, tiedotteet, video- ja valokuvauksen sekä sosiaalisen median kanavat.

Kyseisessä toimessa Sanna pääsee olemaan osa joukkuetta ja elämään mukana kauden varrella vastaan tulevat ilot ja surut.

– Pallo-Iirojen yhteisö on todella tiivis ja mitä enemmän siinä on päässyt olemaan mukana, sitä enemmän on oppinut tuntemaan ihmisiä. Seurassa on hyvä yhdessä tekemisen meininki, on kyse sitten edustuksesta tai juniorijoukkueista, taustoista tai kannattajista.

Tavoitteena täyttää paikka yhtenä bondelaisista

Viestintäkenttä on hyvin laaja-alainen. Se vaatii jatkuvaa uudenoppimista ja oman itsensä kehittämistä.

– Pidän siitä, että työ on monipuolista ja pääsee olemaan luova. Viestintätehtävissä saa keksiä erilaisia ideoita ja kokeilla niiden toimivuutta. Haluaisin keksiä jotain sellaista, mitä muut eivät ole vielä kokeilleet. Sosiaalisessa mediassahan sen toimivuuden näkee käytännössä heti, Sanna kertoo.

Opintonsa Sanna aloitti syksyllä 2016. Koulutussuunnitelman mukaan hänen piti valmistua keväällä 2020, mutta aikaansaava nainen on jo nyt parhaillaan käynnissä olevaa, heinäkuun loppuun asti kestävää työharjoittelua sekä sen aikana ja jälkeen tehtävää opinnäytetyötä vaille valmis medianomi.

– Tavoitteena olisi valmistua jo tämän vuoden loppuun mennessä. Työharjoittelussa pääsen näkemään sen, minkälaista tämän alan työelämä on käytännössä. Harjoittelun aikana haluan päästä tekemään viestintää mahdollisimman monipuolisesti.

Ja Bonden riveissähän tämä kaikki on mahdollista.

– Harjoittelusuunnitelmaan kirjoitin yhdeksi tavoitteeksi, ettei aika Bondessa jää harjoitteluun. Lehdon Antti totesi siihen, että se on molemmin puolinen tavoite, Sanna hymyilee.