Työ etänä mahdollistaa läsnäolon arjessa

Asuimme ensimmäisen tyttäremme syntymän aikaan Helsingissä. Työmatkaani Länsi-Pasilasta Lauttasaareen kului 45-60 minuuttia suuntaansa – menin sitten kombinaatiolla kävellen, junalla ja bussilla, tai omalla autolla. Melkein pari tuntia päivässä hukkaan heitettyä aikaa.

Sitten kun lapset oli haettu hoidosta, oli kiva virkistäytyä Arabian auringon alla.

Elokuussa 2011 muutimme perheinemme Arabiemiraatteihin ja mukaan oli tullut jo toinenkin tytär. Jatkoin töitäni etätyönä kotitoimistolta käsin. Kuskasin vanhempaa tytärtä päiväkotiin ja nuorempi oli lastenhoitajan kanssa kotonamme. Kuulin heidän leikkejään ja touhujaan kotitoimiston oven läpi ja välillä söimme yhdessä lounasta tai välipalaa.

Sitten syntyi vielä kolmaskin tytär aavikolla asuessamme ja hän oli samaisen lastenhoitajamme hoteissa pikkuvauvasta lähtien, heti kun vaimoni parin kuukauden äitiysloma loppui.

Tälläkin tavalla saattoi vierähtää kaffetauko Arabiemiraateissa.

Nyt olemme muuttaneet Raumalle ja teen vieläkin töitäni kotoa käsin maailmalle, välillä konsultoiden paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä. Aamuisin vien ekaluokkalaisen kouluun ja pienimmän päiväkotiin ja tulen kotiin aloittelemaan päivän töitä. Iltapäivällä olen kotona kun nelosluokkalainen tulee intoa puhkuen kertomaan mitä kaikkea hienoa koulussa tänään olikaan.

Moni ystävä ja tuttu on ihmetellyt, että miten hienoa ja erikoista on kun voin tehdä töitä kotoa käsin. Moni yhdistää siihen ehkä tietyn rentouden tai jopa sen ettei se olisi ihan oikeaa työtä.

Itse olen havahtunut vasta viime aikoina tämän työskentelymuodon todelliseen hienouteen – päivittäisen työmatkan puuttumiseen sekä siihen että voin olla kotona kun lapset tulevat koulusta. Voin vaihtaa heidän kanssaan kuulumiset, auttaa ehkä hiukan läksyissä ja välipalassa ja sitten taas palata työn pariin.

Työn tekemisen kannalta etätyö on minulle ja työantajalleni ollut koko ajan hyvä juttu. Digimarkkinointi on sellaista työtä jota on helppo tehdä mistä vain ja milloin vain. Työn tulokset ovat usein mitattavia ja mahdolliset tekemättömät hommat kasautuvat  melko nopeasti, mikä tekee työn organisoinnista helppoa.

Se isoin etu ja hienous onkin perheen ja lasten kanssa vietettävät pienet hetket työpäivän aikana ja heti sen jälkeen. Etänä tehty työ mahdollistaa läsnäolon arjessa!

Hieno vaihtokauppa enkä vaihtaisi enää mistään hinnasta takaisin!